Leren zwemmen of waterpoloën bij de leukste vereniging

Leren zwemmen of waterpoloën bij de leukste vereniging Zwemmen

Leren zwemmen
Bij zwemvereniging AZL kun je leren zwemmen en een A, B en C-diploma halen. Leren zwemmen kan vanaf 4 jaar, maar ook zwemmers die wat ouder zijn kunnnen voor zwemles bij AZL terecht. Jonge zwemmers krijgen les in groepen van maximaal 12 leerlingen. Hierop staan meestal 2 tot 3 instructeurs die de zwemles geven.

De zwemlessen duren 45 minuten en zijn 1x per week op donderdagavond of zaterdagmiddag. 

Zwemvereniging AZL heeft een licentie Zwem-ABC en voldoet daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen voor zwemlessen in Nederland. De ervaren zweminstructeurs van AZL zijn gediplomeerd en werken zonder drijfmiddelen. Plezier staat voorop in onze lessen en daardoor duurt het soms iets langer tot het A-diploma, maar leer je wel goed zwemmen.

Onder de 18 jaar betaal je géén contributie met een geldige Ooievaarspas. Pashouders boven de 18 jaar krijgen 50% korting en betalen € 35,95 per kwartaal (€ 12,00 per maand).

Wedstrijdzwemmen
Zodra je een B-diploma hebt gehaald, kun je meedoen met de wedstrijdgroep. Hier leer je niet alleen sneller zwemmen, maar ook snel starten, keren en hoe het er bij een echte zwemwedstrijd aan toe gaat. Als wedstrijdzwemmer train je drie keer per week in zwembad De Fluit (of Forum Kwadraat). Daarnaast zwem je natuurlijk wedstrijden. Deze zwemwedstrijden zijn meestal op zaterdag of zondag.

Onder de 18 jaar krijg je 100% korting op de contributie (met een geldige Ooievaarspas). Boven de 18 jaar krijg je 50% korting op de contributie en betaal je € 41,25 per kwartaal (Dat is € 13,75 per maand).

Lekker waterpolo spelen
Waterpolo is een echte teamsport, waarin je samen met je team probeert de meeste punten te scoren in het doel van de tegenstander. Hiervoor heb je een goede conditie nodig. Tijdens de wekelijkse zwemtraining(en) werk je aan je conditie en oefen je vang-, gooi en zwemtechnieken. Trainingen zijn op maandagavond en/of op donderdagavond. 

Onder de 18 jaar krijg je 100% korting op de contributie (met een geldige Ooievaarspas). Boven de 18 jaar krijg je 50% korting op de contributie en betaal je € 41,25 per kwartaal (Dat is € 13,75 per maand).

Snorkelen
Als je tenmnste een C-diploma hebt, kun je bij AZL leren snorkelen. Alléén in de periode van eind augustus t/m medio november kun je oefenen voor de snorkeldiploma's 1, 2 en 3. Na november wordt dit diploma niet aangeboden, maar kun je wel oefenen voor andere zwemdiploma's, zoals wereldzwemslagen, waterpolo en survival. Tijdens de zwemles kies je uit tenminste twee diploma's waar je dan voor gaat oefenen.

Wanneer je al aardig kunt snorkelen, kun je op zaterdag lessen volgen voor de NOB-diploma's snorkelen. De eisen voor deze diploma's liggen flink hoger dan van de snorkeldiploma's 1, 2 en 3. Daarom geldt als toelatingseis dat je al een diploma snorkelen 3 hebt gehaald. 

Wil je meer informatie, kijk dan eens op de website van AZL.

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.