Naar buiten! In de natuur is zoveel te beleven

Naar buiten! In de natuur is zoveel te beleven Sporten overige

Bijvoorbeeld aan de slag met de 50 dingen die je voor je 12 gedaan moet hebben, een speurtocht lopen op Landgoed Ockenburgh of ontdekkingen doen in het Zuiderpark. Of ga je liever ravotten in het bos. Kijk naar onderstaande tips en maak plezier in de natuur!


Ga aan de slag met de 50 dingenlijst
Heb je ‘m al? De lijst met 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e!? Er staan super leuke dingen op om buiten te doen en te beleven. Zoals een zandkasteel maken, op kleine beestjessafari of een hut bouwen. Bij alle activiteiten van Naar buiten! kun je dingen afstrepen maar je kunt natuurlijk ook zelf op avontuur in het Haagse groen.

Haal de lijst op bij een van de Naar buiten! punten. Zoals de Haagse stadsboerderijen of bij de Rimboejagers in Ockenburg. Of download de lijst op www.denhaag.nl/naarbuiten. Alle activiteiten op de lijst gedaan? Lever hem dan weer in op een van de Naar buiten! punten en maak kans op 1 van de 50 coole prijzen!

De ontdektuin in het Zuiderpark
In de ontdektuin kunnen kinderen verschillende proefjes doen om de natuur met al hun zintuigen te ontdekken. Voel in het plantenvak aan de voelplanten die zacht of juist heel stekelig zijn. Je kunt ook gekke planten ruiken zoals de cola- of dropplant. En natuurlijk proeven van munt en eetbare bloemen. Geniet van de mooie vijver, ga op zoek naar het egelhuisje en bewonder de insectenwoningen.

De ontdektuin ligt bij het veldwerkcentrum van de gemeente Den Haag in het Zuiderpark, Anna Polakweg 7. De ingang ligt aan de Vreeswijkstraat ter hoogte van Het Hapje. Het terrein is open van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur.

Speuren met je smartphone in Ockenburgh
Met de app BeleefRoutes kun je een avontuurlijke tocht maken op landgoed Ockenburgh, Monsterseweg 2, in Den Haag. Zo kom je meer te weten over het heden en verleden van het landhuis en het omliggende park. De BeleefRoute is een uitdaging voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Tijdens het wandelen krijg je verschillende quizvragen voorgeschoteld op basis van je GPS-locatie. Zo kom je kom je spelenderwijs achter weetjes en geheimen, zoals:

  • Wie werd er rijk door te trouwen met de vrouw van zijn onthoofde vriend en liet hier een landhuis bouwen?
  • Waar en waarom liet deze dichter en levensgenieter hier af en toe zijn broek zakken?
  • Wat voor exotische bloemen en vogels kun je hier zien?
  • Wat leeft er hier verborgen in het bos?

... en nog veel meer!

Voordat je het Haagse landgoed kunt verkennen, moet je eerst stap 1 t/m 3 doorlopen. Dit kun je het beste thuis doen of ergens anders waar je toegang hebt tot WiFi. Kijk voor meer info op: https://www.zuidhollandslandschap.nl/ontdek-ockenburgh

Ravotten in Speelbos Huttenbos
Midden in het Haagse Bos, naast de grote vijver, ligt Speelbos Huttenbos. Op deze open plek mag je vrij spelen in de natuur: klimmen, klauteren en je evenwicht bewaren over de boomstammen en andere obstakels, hinkstapspringen over de paaltjes en natuurlijk hutten bouwen. De houten kabouters, vogels en eekhoorns houden je gezelschap.

Bereikbaar via de ingangen van het Haagse Bos aan de Boslaan of de Bezuidenhoutseweg.

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.