Laat je uitdagen in de lucht en op het land en ontdek Scouting!

Laat je uitdagen in de lucht en op het land en ontdek Scouting! Scouting

De scoutinggroep Van Weerden Poelman biedt leuke en spannende activiteiten voor meiden en jongens vanaf 7 jaar.   

  • De Welpen (7-11 jaar) doen veel verschillende activiteiten, bijvoorbeeld spelletjes, knutselen, buitenspelen en andere toffe dingen. Elke zomervakantie gaan we een week op zomerkamp. Tussendoor zijn er ook verschillende weekendkampjes, waarin je supertoffe dingen beleeft.
  • De Landscouts (10-15 jaar) ondernemen tijdens de bijeenkomst allerlei spannende activiteiten, zoals vlotten bouwen, pionieren, hout hakken, vuurtjes bouwen en ga zo maar door. Maar dat is nog lang niet alles: bij de landscouts leer je ook nog van alles over knopen, EHBO, kaart & kompas, routetechnieken en alles over wat je maar in de natuur tegen kan komen. We gaan ook samen op kamp! Tijdens het zomerkamp slapen we in tenten, die we zelf op hebben gezet. Ook spelen we spellen, maken we wandel- en fietstochten en koken we zelf met ons groepje (de patrouille).
  • De Luchtscouts (10-15 jaar) zijn tijdens hun bijeenkomsten bezig met alles wat vliegt. Dit betekend dat we modellen hete luchtballon of raketten bouwen en van alles leren over motoren en hoe een vliegtuig vliegt. Naast de luchtvaart vinden wij het ook leuk om te  kamperen, vuur te stoken, te koken of te navigeren met kaart en kompas. Wat voor opstaat bij de luchtscouts is het leren door te doen, en zoveel mogelijk lol samen met andere scouts maken!   
  • De Explorers en Astronauten (15 – 18 jaar) organiseren samen met de begeleiders hun eigen activiteiten. Ze gaan geregeld op kamp en doen gave spellen, maken objecten van hout en touw, lopen hikes en rond het kampvuur of de openhaard word geregeld muziek gemaakt. De Astronauten doen daarnaast veel met luchtvaart zoals modelvliegen en met flight simulator vliegen of andere technische experimenten.  

Het clubhuis van scoutinggroep Van Weerden Poelman staat op het voormalige vliegveld Ypenburg.   

 

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.