Ontdek je sporttalent!

Ontdek je sporttalent! Balsporten allerlei

Welke sport?

Herkent u dat? Uw kind wil graag sporten, maar welke sport past er bij hem/haar? Zoveel keuzes, waar te beginnen?

Of zit uw kind al op een sport, maar lijken de talenten van uw kind heel ergens anders te liggen?

Dan bent u naar ons op zoek, welkom bij Sport en Wijzer!

Wat doen wij?

Sport en Wijzer vindt uit welke sport bij uw kind past, zodat hij/zij de kans krijgt om zich te profileren op sportgebied met het plezier in sporten als voornaamste uitgangspunt. Daarbij kijken we niet naar het aanbod, maar naar het belang van uw kind.

  • Welke sport past het best bij hem/haar?
  • Wat vindt uw kind leuk?
  • Waar voelt hij/zij zich goed bij?
  • Wat kan uw kind lichamelijk uitvoeren, zodat hij/zij het beste uit zichzelf kan halen?

We willen uw kind kennis laten maken met meerdere sporten, passend bij zijn/haar talenten.

Een sport als voetbal is toegankelijk en vaak ook goedkoop en ‘iedereen doet het’. Sport en Wijzer wil kinderen kennis laten maken met meerdere sporten. Is uw kind een denker? Dan wordt het misschien schaken. Is uw kind altijd de snelste? Wellicht doet hij/zij het dan heel erg goed op de atletiekbaan.

Sport en Wijzer laat kinderen proeven hoe leuk het is om te sporten, laat ze er ‘hun ding’ van maken en laat ze zo doorgroeien naar (top)sport.

Hoe dan?

Kinderen die al bij een sportvereniging staan ingeschreven, kunnen clinics volgen, zodat zij kennis kunnen maken met andere sporten (die misschien wel veel beter aansluiten bij uw kind).

Als een kind nog zoekend is naar de juiste sport, kan hij/zij een volledig programma van een heel seizoen volgen. Dit programma bestaat uit een intakegesprek, fittest/bodycheck en dan wordt het tijd om daadwerkelijk kennis te gaan maken met de sport die het kind als voorkeur aangegeven heeft en waar op voorhand geen belemmeringen worden ervaren. Op hiervoor ingerichte sportvelden kan het kind 1x per week (middels clinics) verschillende sporten beoefenen.  Denk hierbij aan een verdeling van sporten gericht op coördinatie, verdediging, spel en balsporten. Hierna weten we welke sport er bij uw kind past en helpen we om hem/haar in te schrijven bij de sportvereniging van zijn/haar voorkeur.

Er is nog meer!

De visie van Sport en Wijzer is “het creëren van balans tussen sport en school, maatschappelijk en sociaal, fysiek en mentaal.”

Naast alle aandacht voor de sport is er daarom dan ook de ruimte om via Sport en Wijzer gebruik te maken van huis- en leerwerkbegeleiding. Er is op gezette tijden een (vak)leerkracht aanwezig, die inhoudelijk hulp kan bieden. Indien het nodig is dat een kind bijles ontvangt, biedt Sport en Wijzer dit aan in groepsverband.

Wat betreft de fysieke gezondheid zullen kinderen advies ontvangen over voeding, slaapgewoontes en bestaat de mogelijkheid tot het bieden van fysiotherapie.

Op sociaal maatschappelijk vlak zal er, als er sprake is van afwijkende (thuis)situaties hulp geboden worden in de vorm van een maatschappelijk werker. Deze kan zowel uw kind als u als ouder adviseren tot het zoeken naar oplossingen voor uiteenlopende (maatschappelijke, financiële en juridische) kwesties.

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.