Een reis door de kunstgeschiedenis

Een reis door de kunstgeschiedenis Musea

Bezoek Museum Boijmans Van Beuningen en maak een ware reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken op het gebied van de beeldende kunst, toegepaste kunst en design geven een overzicht van de kunst in de vroege middeleeuwen tot in de 21ste eeuw.

 

Meesterwerken
Verwonder u over de prachtige werken van Jeroen Bosch, Pieter Bruegel de Oude en Rembrandt. Volg het ontstaan van het impressionisme en modernisme met schilderijen van Vincent van Gogh, Claude Monet, Edgar Degas en Piet Mondriaan.

Uitbundig
Laat uw fantasie prikkelen door de intrigerende werken van de surrealistische kunstenaars Salvador Dalí en René Magritte. Met werk van Andy Warhol, David Hockney en Joseph Beuys beleeft u de diversiteit van moderne kunst, zowel strak en minimaal als uitbundig en provocerend. Ook (inter)nationale hedendaagse kunstenaars vinden in Museum Boijmans Van Beuningen een platform.

Design
De collectie Kunstnijverheid en Vormgeving bevat zowel kostbare sieraden en porselein als alledaagse gebruiksvoorwerpen. Het museum volgt de ontwikkeling van het internationaal befaamde Dutch Design bovendien op de voet.

De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen staat samen met de opzienbarende tijdelijke tentoonstellingen, het restaurant dat uitkijkt op de beeldentuin en de prachtige jaren dertig architectuur garant voor urenlang kunstgenot.

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.