Leven in en op zee

Leven in en op zee Musea

In Muzee Scheveningen kom je alles te weten over het leven van, op en in de zee. Natuur en cultuur zijn samengebracht onder één dak.

Ontdek hoe mensen leefden aan boord van een bomschuit en daal af in de ijskoude duisternis van de diepzee.

De cultuurhistorische collectie bestaat voor een deel uit unieke visserijobjecten.Je ziet hier de mooiste scheepsmodellen en attributen die aan boord van de schepen werden gebruikt.

Een originele strandkoets, strandtentje en rieten strandstoelen vormen een onderdeel van de expositie over de Scheveningse badcultuur. Stijlkamers laten zien hoe de Scheveningse bevolking vroeger leefde.

De andere collectie van dit museum, de zeebiologische collectie, bestaat uit schelpen afkomstig uit alle wereldzeeën. Van kreeftachtigen tot stekelhuidigen en van parels tot zeepaardjes: de onderwaterwereld gaat voor je open! Fraaie filmpjes vertellen in woord en beeld alles over de dieren in zee zoals haaien, inktvissen, zeesterren en nog veel meer.

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.