Voetbal, Cricket of Squash?

Voetbal, Cricket of Squash? Balsporten allerlei

De voetbalafdeling van de Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging is één van de oudste van Nederland. Bij HVV begonnen ze al in 1883 met voetballen. Met tien landstitels, de laatste behaald in 1914, heeft HVV net als Ajax, PSV en Feyenoord het recht een gouden ster op het shirt te dragen. Die dragen de ruim duizend leden, waarvan ca. achthonderd junioren, met trots.

Of kies je voor cricket? Deze van oorsprong Engelse balsport wordt sinds 1878 door HCC beoefend. Aan de 47 landstitels dankt de club haar bijnaam 'De Groote Haagsche'. Het eerste team van HCC speelt nog steeds op het hoogste niveau en de jeugdafdeling is de grootste van Nederland.

Sind 1898 spelen HVV en HCC op De Diepput, het terrein dat in het bezit is van de vereniging, een unicum in de Nederlandse sportwereld. Na de bouw van een nieuw squashcomplex kwam in 1978 ook een nieuwe tak van sport binnen de vereniging. Sinds de fusie in 2005 met HSRC komt de squashafdeling uit onder de naam HSRC De Diepput.

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.