16 juli t/m 23 augustus 2018

Zomerdagtocht voor senioren met Brouwer Travel: Merijntje Gijzen

Zomerdagtocht voor senioren met Brouwer Travel: Merijntje Gijzen Dagtochten

Bent u 50 jaar of ouder en heeft u zin om er deze zomer een dagje op uit te gaan?

Met uw Ooievaars­pas kunt u deel­nemen aan een fantastische dag­tocht. Tussen 16 juli t/m 23 augustus 2018 kunt u kiezen uit één van de drie leuke bestemmingen.

 

Let op: In verband met de werkzaamheden rondom het busplatform van Den Haag Centraal Station is de opstap- en uitstaplocatie verplaatst naar de Prinsessegracht 4, voor het gebouw van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) dat schuin tegenover het station ligt. Houd rekening met extra reistijd om deze locatie te bereiken.

Merijntje Gijzen

Bezoek stad en land met deze gezellige dagtocht naar het zuidwesten van Nederland.
Rondvaart Merijntje Gijzen


Met deze bijzonder leuke rondvaart vaart u langs de oude filmlocaties van 1973 van de VARA. Het is een vaartocht van 2,5 uur met een fijn schip, onder het genot van koffie en appeltaart en met muzikaal personeel. Het schip vaart ook door een sluis naar het ‘Drie Provinciën Punt’ waar de grenzen van Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant elkaar raken.

Middelburg
‘s Middags rijden we met de touringcar Zeeland in en bezoeken  we de hoofdstad van Zeeland: Middelburg, een stad met 1.100 rijksmonumenten en de gezellige toeristenmarkt op donderdagen. In de namiddag vertrekken we vanuit Zeeland weer naar Den Haag. 

Over Merijntje Gijzen
Merijntje Gijzen is de hoofdfiguur uit een serie streekromans van de Brabantse schrijver A.M. de Jong. Het eerste boek verscheen in 1925. In totaal bestaat de serie uit acht delen, waarvan de eerste vier ‘Merijntje Gijzens jeugd’ vormen en de laatste vier ‘Merijntje Gijzens jonge jaren’. In 1973 werd onder de titel Merijntje Gijzens jeugd een televisieserie gemaakt op basis van de boeken. 

Wij adviseren u om een lunchpakket mee te nemen voor tussen de middag.

Reisdata zijn:
Donderdag 19, 26 juli en 2, 9, 16 en 23 augustus 2018

Reservering van uw dagtocht

Reservering
Het is helaas niet meer mogelijk om te reserveren voor deze dagtocht.

 

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.