Maandag 11 december tot en met dinsdag 26 december 2017

Dagtocht voor senioren met Brouwer Travel: De Zuiderzee, het Zuiderzeemuseum en boottocht van Enkhuizen naar Urk

Dagtocht voor senioren met Brouwer Travel: De Zuiderzee, het Zuiderzeemuseum en boottocht van Enkhuizen naar Urk Dagtochten

Bent u 50 jaar of ouder en heeft u zin om er deze zomer een dagje op uit te gaan?

Met uw Ooievaars­pas kunt u deel­nemen aan een fantastische dag­tocht. Tussen 11 december t/m 26 december 2017 kunt u kiezen uit één van de vier leuke bestemmingen.

De Zuiderzee, het Zuiderzeemuseum en boottocht van Enkhuizen naar Urk

Vanuit Den Haag rijden we naar Enkhuizen voor een bezoek aan het Zuiderzeemuseum. Het Zuiderzeemuseum brengt de verhalen tot leven van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden. Zie, hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee, voordat de Afsluitdijk in 1932 de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer.

Buitenmuseum

Wandel over de klinkerstraten van het buitenmuseum en stap terug in de tijd! Met meer dan 140 historische gebouwen uit plaatsen rond de voor malige Zuiderzee is het buitenmuseum een dorp op zich. Bezoek het postkantoor, maak kennis met de bewoners van Urk en help mee met de oude ambachten. Bekijk ook de hedendaagse designpresentaties die zijn geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger.

Binnenmuseum

In het binnenmuseum vindt u de schatkamer van de Zuiderzee.
Verschillende tentoonstellingen tonen de collectie vanuit een hedendaags oogpunt. Ga mee met de Reis rondom de Zuiderzee en ervaar zelf het leven aan de voormalige binnenzee. Deze reis voert u van Enkhuizen over de Afsluitdijk langs de Waddeneilanden naar plekken in Friesland zoals Hindeloopen en Makkum, en vervolgens weer terug naar Noord-Holland waar u Marken en Volendam bezoekt. Vergeet daarnaast niet in de Schepenhal de grote  verzameling historische boten te bewonderen. Met historie, fotografi e, streekdrachten en (Dutch) design biedt het binnenmuseum voor ieder wat wils!

Vaartocht en diner

Na dit bezoek maakt u een overtocht, dwars door de Zuiderzee, naar het bijzondere eiland Urk, de parel van Flevoland. Na deze anderhalf uur durende vaartocht staat uw touringcar “op Urk” voor u klaar om u naar een goedverzorgd kerstbuffet te brengen in de Flevopolder. Na dit uitgebreide dinerbuffet wordt u weer teruggebracht naar uw opstapplaats in Den Haag.

Reisdata zijn: dinsdag 25 en woensdag 26 december 2017

Reservering van uw dagtocht

Reserveren

Klik hier om te reserveren voor deze dagtocht.

Spelregels

 • U moet 50 jaar of ouder zijn.
 • Om een senioren­tocht te boeken moet u een geldige Ooievaars­pas hebben.
 • Ooievaarspas­houders kunnen niet meer dan 1 dagtocht boeken.
 • Bij onvol­doende reserveringen zal de tocht worden geannuleerd en wordt hier­over met u contact op­genomen.
 • Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de dagtochten, vol = vol!
 • U betaalt €10,- eigen bijdrage per persoon.
 • Bent u ziek? Dan kunt u tot 2 dagen voor vertrek kosteloos annuleren. Annuleert u om een andere reden? Dan krijgt u de eigen bijdrage van €10,- niet terug.
 • Annuleren kan via (071) 365 00 94 of info@brouwertravel.nl
 • Bij het instappen op de dag van vertrek laat u uw boekings­bewijs en geldige Ooievaars­pas aan de chauffeur zien. Vergeet dus niet uw Ooievaarspas mee te nemen tijdens uw dagtocht, want zonder geldige Ooievaarspas zal de touringcarcahuffeur u niet toelaten tot de dagtocht.
 • Toch liever mee met een andere dagtocht? Tot twee werk­dagen voor vertrek kunt u kosteloos wijzigen, onder voor­behoud van vol­doende plaats bij een andere dag­tocht. Annuleren kan niet!
 • U kunt geen vaste plaatsen in de bus reserveren.
 • In de bus wordt niet gerookt.
 • Het is niet toegestaan om in de bus alcoholhoudende dranken bij zich te hebben of te nuttigen.
 • De bus maakt geen tankstops of sanitaire stops.
 • Wij adviseren u om ook zelf een lunchpakket mee te nemen

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.