Terug

Ooievaarspas en studenten

Studenten die een mbo-opleiding volgen en in Den Haag, Rijswijk of Leidschendam-Voorburg wonen, kunnen een Ooievaarspas aanvragen bij de gemeente waar zij wonen.

Hbo- en academische studenten die studiefinanciering of een DUO-lening ontvangen, komen niet voor de Ooievaarspas in aanmerking. Volgt u een hbo- of academische opleiding en krijgt u geen studiefinanciering of DUO-lening? Dan kunt u wèl een Ooievaarspas aanvragen. Uw maandelijks besteedbaar inkomen mag daarnaast niet meer zijn dan 130% van de voor u geldende bijstandsnorm. U kunt in het inkomenstabel onder het kopje "Voorwaarden" op Ooievaarspas pagina van denhaag.nl zien of u hieraan voldoet.

Vraag de Ooievaarspas vandaag nog aan bij uw gemeente. De gemeente bekijkt of u voldoet aan de voorwaarden en stelt dan vast of u recht heeft op de Ooievaarspas.

Als u de Ooievaarspas krijgt toegekend, ontvangt u een pasfotoformulier. U moet dit formulier invullen en samen met een pasfoto terugsturen. De Ooievaarspas wordt namelijk aan u persoonlijk gekoppeld. Stuur het pasfotoformulier snel terug, dan heeft u de Ooievaarspas snel in huis.

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.