Terug

Regeling Kinderen Doen Mee (KDM)

Nieuw Kinderen Doen Mee seizoen 2017-2018
Lid worden van een vereniging is niet goedkoop. De Ooievaarspas wil het ook voor kinderen mogelijk maken om zich te ontwikkelen op het gebied van sport en cultuur. Daarom betaalt de Ooievaarspas de contributie voor 1 sport- en 1 cultuurlidmaatschap voor kinderen tot en met 17 jaar, ook wel bekend onder de naam “regeling Kinderen Doen Mee (KDM)”.

Hoe werkt het ook al weer?
Het nieuwe seizoen van KDM gaat in per 1 juli 2017 en loopt tot 1 juli 2018. Deze regeling biedt Ooievaarspashouders tot en met 17 jaar de mogelijkheid om met 100% korting, met een maximum van € 330,00 per jaar, deel te nemen aan sport en cultuur. Daarnaast kan uw kind ook met 100% korting, met een maximum van 330,00 per jaar, deelnemen aan diplomazwemmen. Deze regeling geldt alleen voor 1 activiteit bij 1 aanbieder voor 1 seizoen. Wanneer u gekozen heeft voor een bepaalde aanbieder, dan kunt u het hele seizoen (tot 1 juli 2018) niet meer overstappen naar een andere aanbieder.

Let op: de KDM-regeling geldt alleen voor aanbieders van de Ooievaarspas die deelnemen aan deze regeling. Zij zijn bij aanbiedingen op de website te herkennen aan dit icoon Kinderen Doen Mee. Of vraag het na bij de betreffende organisatie.

Aanschaffen kleding en attributen
Neemt je kind deel aan een sportieve- en/of culturele activiteit met de regeling KDM, dan brengt dit naast kosten voor het lidmaatschap ook andere kosten met zich mee. Vaak moet materiaal worden gekocht, zoals voetbalschoenen, danskleding of schildermateriaal. Via Stichting Leergeld Den Haag kan uw kind mogelijk gratis materiaal aanschaffen.

50% korting voor meerdere activiteiten
Als uw kind gebruik maakt van de regeling Kinderen Doen Mee kan uw kind met de Ooievaarspas aan 1 sport + 1 culturele/creatieve activiteit meedoen. Daarnaast krijgt uw kind ook 50% korting op een 2e sport- en culturele/creatieve activiteit met een maximum van € 165,00 per jaar.
Bijvoorbeeld:  Is uw kind lid van een voetbalvereniging, maar wil ook graag op judo? Dan kan uw kind gratis voetballen en krijgt 50% korting op  judo. Zit uw kind op gitaarles, maar wil ook naar dansles? Dan kan uw kind gratis gitaarles volgen en krijgt 50% korting op het dansen.

Spelregels
U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig betalen van de contributie. Wilt u hiervoor gebruikmaken van de korting met de Ooievaarspas? De Ooievaarspas betaalt de korting op de contributie rechtstreeks aan de aanbieder als u op tijd uw geldige Ooievaarspas door de aanbieder laat scannen. Kom niet voor verrassingen te staan, maar spreek dit duidelijk af met de aanbieder.  Als u wilt stoppen met een lidmaatschap of wanneer uw kind naar een andere vereniging gaat, dan moet u zich houden aan de opzegtermijn van de huidige vereniging. Let op dat u volgens de afspraak met de vereniging het lidmaatschap op de juiste manier heeft opgezegd, anders bent u alsnog zelf verantwoordelijk voor het betalen van de contributie.

Diplomazwemmen
Heeft uw kind tot en met 17 jaar een Ooievaarspas, maar nog geen zwemdiploma’s? Zwemles voor het A-, B- of C-diploma wordt door de Ooievaarspas volledig betaald, tot
€ 330,- per jaar. Natuurlijk moet u zich wel aan de regels van de zwemvereniging houden en op tijd de Ooievaarspas laten scannen bij de aanbieder van de zwemles.

Een andere zwemvereniging
Overstappen naar zwemles bij een andere zwemvereniging kan alleen per 1 januari 2018. Als u vóór 1 januari van zwemvereniging wisselt, verspeelt u de 100% korting voor de rest van het jaar en is alleen 50% korting nog mogelijk. Diplomazwemmen telt niet mee als gratis sport. Naast leszwemmen voor het A-, B- of C-diploma blijft het voor een kind tot en met 17 jaar mogelijk om ook gratis lid te worden van 1 sportvereniging (tot € 330,- per jaar) en 1 cultuurvereniging (tot € 330,- per jaar).

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.