Terug

Informatie over Ooievaarsregelingen

Bent u al bekend met de Ooievaarsregelingen? Of weet u niet precies hoe u er gebruik van kan maken? Dit en meer leest u hier.
 • Computerset

  Om goed te kunnen leren is het belangrijk dat kinderen een computer hebben. Daarmee kunnen zij meedoen op school, spreekbeurten voorbereiden, werkstukken maken en spelletjes spelen.

  Lees meer
 • Fiets

  Als u een minimuminkomen heeft en uw kind is 10 jaar of ouder, maar nog geen 18 jaar, dan kunt u via Stichting Leergeld Den Haag een aanvraag voor een nieuwe fiets indienen.

  Lees meer
 • Gratis Voorschool

  Een voorschool is een samenwerking tussen een kinderdagverblijf en/of peuterspeelzaal en een basisschool. Zij werken samen aan één educatief programma.

  Lees meer
 • Materiaal / kleding lidmaatschap

  Als uw kind lid wordt van een sport of culturele instelling blijft het niet alleen bij het lidmaatschap/de contributie. Vaak moeten extra spullen worden gekocht, zoals basketbalschoenen, danskleding, schildermateriaal, een muziekinstrument enzovoorts.

  Lees meer
 • Schoolspullenpas

  De kosten die u voor uw schoolgaand kind moet maken voor het aanschaffen van schoolspullen, is voor veel ouders moeilijk op te brengen.

  Lees meer
 • Tegemoetkoming ouderbijdrage

  Veel scholen in Den Haag en omgeving ontvangen een tegemoetkoming ouderbijdrage voor schoolactiviteiten voor Haagse kinderen tot 18 jaar met een geldige Ooievaarspas. Hierbij kunt u denken aan: sportdag, excursies, kosten voor een schoolreisje, sinterklaasviering of werkweek.

  Lees meer
 • Gratis reizen

  Als u de AOW-leeftijd heeft bereikt en in Den Haag woont. Of als jongeren geboren zijn tussen 10 juli 1999 en 10 juli 2005. En u en of de jongeren in bezit zijn van een geldige Ooievaarspas en persoonlijke OV-chipkaart, dan is het mogelijk om gratis te reizen met het openbaar vervoer van HTM in Den Haag (van begin- tot eindhalte).

  Lees meer
 • Korting op voetverzorging bij pedicure

  Als de ziektekostenverzekeraar de kosten van voetverzorging niet vergoedt, kan een Haagse Ooievaarspashouder van 70 jaar of ouder, acht keer per jaar met korting naar de pedicure.

  Lees meer
 • Korting op warme maaltijden

  Haagse inwoners met de AOW-gerechtigde leeftijd en gehandicapten of chronische zieken met een geldige Ooievaarspas kunnen voor een warme maaltijd terecht in de restaurants van de Haagse zorginstellingen.

  Lees meer
 • Overige regelingen

  Naast de Ooievaarsregelingen zijn er tal van andere regelingen waar u mogelijk recht op heeft. Welke regelingen dat zijn en of u hiervoor in aanmerking komt, hangt af van uw persoonlijke situatie en uw inkomen. Het betreft de volgende regelingen:

  Lees meer

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.