Terug

Informatie over Ooievaarsregelingen

Bent u al bekend met de Ooievaarsregelingen? Of weet u niet precies hoe u er gebruik van kan maken? Dit en meer leest u hier. De regelingen zijn voor de Haagse pashouder.
 • Voorschool - 2,5 t/m 3 jaar

  Een voorschool is een samenwerking tussen een kinderdagverblijf en/of peuterspeelzaal en een basisschool. Zij werken samen aan één educatief programma.

  Lees meer
 • Speelgoedbon - 4 t/m 12 jaar

  Spelen is belangrijk voor kinderen. Daarom krijgen Haagse kinderen van 4 tot en met 12 jaar met een Ooievaarspas speelgoed cadeau voor hun verjaardag.

  Lees meer
 • Materiaal / kleding lidmaatschap - 4 t/m 17 jaar

  Als uw kind lid wordt van een sport of culturele instelling blijft het niet alleen bij het lidmaatschap/de contributie. Vaak moeten extra spullen worden gekocht, zoals basketbalschoenen, danskleding, schildermateriaal, een muziekinstrument enzovoorts.

  Lees meer
 • Schoolspullenpas - 4 t/m 17 jaar

  De kosten die u voor uw schoolgaand kind moet maken voor het aanschaffen van schoolspullen, is voor veel ouders moeilijk op te brengen.

  Lees meer
 • Winterkledingpas - 4 t/m 17 jaar

  Warme kleding is belangrijk in de winter. Daarom is er voor Haagse kinderen van 4 tot en met 17 met een Ooievaarspas de Winterkledingpas.

  Lees meer
 • Tegemoetkoming ouderbijdrage voor schoolactiviteiten - 4 t/m 17 jaar

  Veel scholen in Den Haag en omgeving ontvangen een tegemoetkoming ouderbijdrage voor schoolactiviteiten voor Haagse kinderen tot 18 jaar met een geldige Ooievaarspas. Hierbij kunt u denken aan: sportdag, excursies, kosten voor een schoolreisje, sinterklaasviering of werkweek.

  Lees meer
 • Computerset - 6 t/m 17 jaar

  Om goed te kunnen leren is het belangrijk dat kinderen een computer hebben. Daarmee kunnen zij meedoen op school, spreekbeurten voorbereiden, werkstukken maken en spelletjes spelen.

  Lees meer
 • Fiets - 10 t/m 17 jaar

  Als u een minimuminkomen heeft en uw kind is 10 jaar of ouder, maar nog geen 18 jaar, dan kunt u via Stichting Leergeld Den Haag een aanvraag voor een nieuwe fiets indienen.

  Lees meer
 • Squla-thuisabonnement - kinderen in groep 4 en 5

  Leren moet leuk zijn! Daarom zijn er nu steeds meer online programma’s om op school en thuis te oefenen. Squla is hier één van.

  Lees meer
 • Gratis identiteitskaart voor jongeren - 12 t/m 17 jaar

  Alle kinderen van 12 jaar en ouder hebben een identificatieplicht in de zorg of als ze reizen met het openbaar vervoer.

  Lees meer
 • Reizen met de HTM - 12 t/m 17 jaar

  Om mee te kunnen doen moeten jongeren vaak reizen. Daarom is er een speciale openbaar vervoerspas voor Haagse jongeren van 12 tot en met 17 jaar met een Ooievaarspas.

  Lees meer
 • Digitale middelen - 12 t/m 17 jaar.

  Om mee te doen op school en in vrije tijd zijn digitale middelen onmisbaar. Dit is vooral vanaf de brugklas erg belangrijk.

  Lees meer
 • Korting op voetverzorging bij pedicure - vanaf 70 jaar

  Als de ziektekostenverzekeraar de kosten van voetverzorging niet vergoedt, kan een Haagse Ooievaarspashouder van 70 jaar of ouder, acht keer per jaar met korting naar de pedicure.

  Lees meer
 • Gratis reizen met HTM

  Als u de AOW-leeftijd heeft bereikt en in Den Haag woont. Of als jongeren geboren zijn tussen 10 juli 1999 en 10 juli 2005. En u en of de jongeren in bezit zijn van een geldige Ooievaarspas en persoonlijke OV-chipkaart, dan is het mogelijk om gratis te reizen met het openbaar vervoer van HTM in Den Haag, Delft, Rijswijk en Zoetermeer.

  Lees meer
 • Overige regelingen

  Naast de Ooievaarsregelingen zijn er tal van andere regelingen waar u mogelijk recht op heeft. Welke regelingen dat zijn en of u hiervoor in aanmerking komt, hangt af van uw persoonlijke situatie en uw inkomen. Het betreft de volgende regelingen:

  Lees meer

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.