Terug

Doel en Voorwaarden

Doel en Voorwaarden

Doelstelling

Het doel van de Ooievaarspas is ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Ook mensen voor wie dat lastig is, bijvoorbeeld doordat zij moeten rondkomen van een minimum inkomen. Met de Ooievaarspas kunnen zij met korting toch deelnemen aan sportactiviteiten of culturele evenementen. Dit gebeurt langs 2 lijnen:

1. Door financiĆ«le drempels weg te nemen en/of  te verlagen;
2. Door Ooievaarspas houders actief te stimuleren gebruik te maken van het aanbod van de Ooievaarspas.

Voorwaarden

Voor aanbieders van Ooievaarsaanbiedingen gelden de volgende voorwaarden:

1. De activiteiten passen binnen de doelstellingen van de Ooievaarspas:

 • Sociaal: de activiteiten dragen bij aan de ontmoeting en interactie/participatie met anderen.
 • Cultureel: pashouders kunnen actief of passief deelnemen aan uitingen van kunst en cultuur, zoals muziek, film, dans en handarbeid.
 • Sportief: pashouders kunnen actief deelnemen aan diverse sporten.
 • Recreatief: bijvoorbeeld een dagje weg.

2. Voor de regeling Kinderen Doen Mee geldt: activiteiten die duurder zijn dan € 330,- per kind per jaar komen alleen in aanmerking voor de Ooievaarspas als u als aanbieder bereid bent het bedrag boven € 330,- voor eigen rekening te nemen.

3. De activiteiten vinden in principe plaats in Den Haag, Rijswijk of Leidschendam-Voorburg. Bureau Ooievaarspas beoordeelt deelname mede aan de hand van het huidige aanbod dat in de wijk aanwezig is.

4. Biedt u een sportactiviteit aan? Dan moet uw organisatie aangesloten te zijn bij de 1 van de volgende organisaties: NOC-NSF, een landelijke sportbond, Sport Support (OCW). Dit geldt niet voor sportverenigingen met een bijzonder maatschappelijk belang.

5. Instellingen die culturele,  recreatieve en/of sportactiviteiten aanbieden, staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

6. U beschikt over apparatuur (pc of laptop met een internetverbinding en usb-poort) waarmee u de Ooievaarspas digitaal kunt uitlezen op de locatie waar de activiteiten plaatsvinden.

7. Uw organisatie dient minimaal 1 jaar bestaan, voordat u in aanmerking komt als mogelijke aanbieder van de Ooievaarspas.

De paslezer is eenmalig van Bureau Ooievaarspas in bruikleen. Met de paslezer wordt de geldigheid van de Ooievaarspas gecontroleerd en kan de korting worden verzilverd.

Werkt u met kassasoftware of een CCV-pinterminal? Dan wordt samen met u bekeken of daarmee aansluiting op het systeem van de Ooievaarspas mogelijk is.

Uitgesloten activiteiten
Uitgesloten van deelname aan de Ooievaarspas zijn:

 • Meerdaagse activiteiten die overnachtingen met zich meebrengen (uitzondering is het scoutingkamp) en dagactiviteiten buiten Haaglanden.
 • Activiteiten gericht op voedselconsumptie.
 • Activiteiten die een therapeutisch doel dienen (bijvoorbeeld muziektherapie of creatieve therapie).
 • Activiteiten die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling (bijvoorbeeld persoonlijke effectiviteitstraining of assertiviteitstraining).
 • Activiteiten die vergoed worden vanuit de AWBZ of basis ziektekostenverzekering of een aanvullende verzekering.
 • Activiteiten op het terrein van sauna, beauty en massage.
 • Individuele cursussen of lessen.
 • Activiteiten gericht op educatie zoals taallessen.
 • Activiteiten die door instellingen voor welzijnswerk, opbouwwerk, buitenschoolse opvang en zorginstellingen worden aangeboden.
 • Activiteiten gericht op vervoer.
 • Activiteiten gericht op huiswerkbegeleiding.
 • Feesten en partijen.

Bekijk hier de Kortings- en vergoedingsafspraken voor contributie, lesgeld, cursussen en kaartverkoop. Bekijk hier de kaders voor aanbieders en activiteiten van de Ooievaarspas.

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.