Over de Ooievaarspas

Over de Ooievaarspas

In de jaren ’80 van de vorige eeuw werden enkele nieuwe trends zichtbaar bij de gemeentelijke sociale diensten van Nederland. Zo werd bij werkloosheidsbestrijding het begeleiden naar werk voor het eerst heel belangrijk. Ook werd in die tijd duidelijk dat er behoefte bestond aan aanvullende financiĆ«le ondersteuning voor inwoners met een laag inkomen.

In 1989 introduceerde de gemeente Den Haag de Ooievaarspas.

Na een aarzelend begin heeft de Ooievaarspas zich intussen een vaste plaats verworven binnen 45.000 gezinnen in de Haagse regio, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Samen hebben zij 80.000 passen in gebruik.

Steeds meer mogelijk
Tegenwoordig kunnen Ooievaarspashouders aan meerdere activiteiten bij bijna 500 sport- en cultuuraanbieders meedoen. Ook zijn er diverse speciale regelingen aan de Ooievaarspas gekoppeld. Een aantrekkelijke zorgverzekering bijvoorbeeld. Of de Schoolspullenpas voor schoolgaande kinderen.

Haagse AOW-gerechtigden met een Ooievaarspas kunnen onder bepaalde voorwaarden gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer (HTM).

Denkt u in aanmerking te komen voor een Ooievaarspas? Dien dan gerust een aanvraag in. Wilt u meer informatie? Kijk dan hiernaast in de rechterkolom bij help en contact.

Ooievaarspas gebruikt Cookies. Hierover kunt u meer lezen in onze Cookie Policy Lees meer