Challenge Cup en het Nederlands Kampioenschap Kunstrijden

Challenge Cup en het Nederlands Kampioenschap Kunstrijden Schaatsen

De Challenge Cup is een wedstrijd waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd van 10 jaar tot de seniorenleeftijd de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten met hun collega’s.

 

 

Daarnaast dient de wedstrijd als voorbereiding voor de internationale toprijders op de wereldkampioenschappen (19-25 maart in Milaan) en de wereldkampioenschappen voor junioren (5-11 maart in Sofia, Bulgarije). Voor de Nederlandse deelnemers staan ook de nationale titels op het spel. De beste Nederlander in iedere categorie wordt Nederlands Kampioen.

Challenge Cup
De Challenge Cup is en blijft het sterkste en meest gewaardeerde internationale kunstrijtoernooi ter wereld, na de Olympische Spelen, Europese- en wereldkampioenschappen, de ISU Grand Prix evenementen en de Challengers series. Zo hebben onder meer de Japanners Rika Hongo, Marin Honda en Wakaba Higuchi hun deelname bevestigd.

Het evenement vindt plaats tijdens de Olympische Spelen. Om deze reden zullen internationale topatleten niet aanwezig zijn. Er worden wel deelnemers uit toplanden, zoals Japan en de Verenigde Staten, verwacht die zich net niet in de Olympische selectie hebben weten te rijden. Internationale topatleten in de juniorencategorie zijn naar verwachting wel aanwezig in voorbereiding op de Junioren WK.

Kaarten
Wil jij erbij zijn? Neem dan gauw een kijkje op onze website voor de wedstrijdschema. Ooievaarspashouders kunnen dan namelijk gratis naar de wedstrijden komen, op vertoon van de Ooievaarspas. Ook mogen Ooievaarspashouder iemand meenemen.
Gratis toegang geldt dan voor 2 personen.

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.