Festival de Betovering – voor álle kinderen

Festival de Betovering – voor álle kinderen Theater & Uitgaan

De leukste herfstvakantie van Nederland.Kinderen kunnen zich tijdens dit Internationaal kunstfestival voor de jeugd onderdompelen in ruim 550 voorstellingen en workshops uit binnen- en buitenland. 


 

Teveel om op te noemen

Honderden kinderen verzorgen de kick-off van de Betovering met de voorstelling Feest aan Zee: Geen Zee te Hoog op het Scheveningse strand. Ook motoren, boten, dansers en vloggers doen mee! Het festival opent in de Koninklijke Schouwburg met de geestige dansvoorstelling Bounce. Het Nederlandse publiek kan voor de eerste keer genieten van de unieke dansvoorstelling 9/Negen waarin een dove danser centraal staat die danst op de 9e symfonie van Beethoven. Er is de peuterproductie Vliegen en Vallen met twee grappige, stuiterende dansers en een Spaans multimediaspektakel Dot. Dit is nog maar een kleine greep uit het aanbod met dans, muziek, goochelen en nog veel meer.

Doe lekker mee!

Van hiphop tot Ierse dans, van het maken van inktmonsters tot animaties met schubben, van afvalmode tot dieren etsen, van P-bone tot drums bespelen: het workshopaanbod is enorm!

Ook voor anderstalige-, dove- en slechthorende of prikkelgevoelige kinderen!
Festival de Betovering wil dat alle kinderen mee kunnen doen. ‘No Dutch Required’ voorstellingen zijn leuk om te zien maar het gesproken woord is niet zo belangrijk, bijvoorbeeld bij voorstellingen met veel dans of circus. De Betovering programmeert drie relax performances voor kinderen die niet goed tegen veel prikkels kunnen. Ook zijn er prikkelarme zones, waar kinderen zich kunnen terugtrekken.

Drempelvrees?
Groepen ouders die met de kinderen naar het festival willen komen, maar die de eerste stap niet zelf durven nemen, kunnen contact opnemen met de ‘Coördinator bijzonder gewenst publiek’. Zij geeft voorafgaand aan het festival een rondleiding en op een van de festivallocaties uitleg en assistentie bij het kiezen uit het brede programma. De contactgegevens staan op de website.

Informatie over de toegangsprijzen en de toegankelijkheid van de voorstellingen en workshops vind je op de website.

Ooievaarspashouders krijgen 50% korting op alle voorstellingen en alle workshops. Soms zijn activiteiten gratis.

Op zo’n 55 plekken in Den Haag, in het centrum en in de vele wijken, in theaters, musea, wijkbibliotheken, het stadhuis, op het strand en op straat. 

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.