Goed nieuws voor Haagse kinderen met een Ooievaarspas

Goed nieuws voor Haagse kinderen met een Ooievaarspas Overig

Leergeld Den Haag geeft. De gemeente Den Haag en Stichting Leergeld Den Haag vinden het belangrijk dat alle kinderen in Den Haag mee kunnen doen. De gemeente Den Haag en Leergeld Den Haag gaan daarom nog meer doen voor kinderen met een Ooievaarspas.

 

Thuis spelend leren
Leren moet leuk zijn! Daarom zijn er nu steeds meer online programma’s om op school en thuis te oefenen. Squla is hier 1 van. Veel kinderen werken op school al met Squla. Het is belangrijk dat deze kinderen ook thuis met Squla kunnen oefenen. Daarom geeft Leergeld Den Haag een gratis Squla-thuisabonnement aan kinderen in groep 4, 5 en 6 die op school al Squla gebruiken.

Squla is er voor: kinderen in groep 4, 5 en 6 die op school al Squla gebruiken.

Winterkleding

Kleding is belangrijk om je warm te houden in de winter. Daarom is er voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar de Winterkledingpas. Hiermee kunnen zij bij verschillende winkels kleren en schoenen kopen. Leergeld Den Haag stuurt in oktober 2019 aanvraagformulieren voor de Winterkledingpas.

Winterkleding is er voor: kinderen van 4 tot en met 17 jaar.

Schoolspullenpas

Schoolbenodigdheden heb je nodig om mee te kunnen doen op school. Dat is de reden waarom er een School spullen pas is voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Hiermee kunnen zij bij verschillende winkels schoolspullen kopen die op de schoolbenodigdhedenlijsten staan. Leergeld Den Haag stuurt eind mei 2019 aanvraag formulieren voor de Schoolspullenpas.

De Schoolspullenpas is er voor: kinderen van 4 tot en met 17 jaar.

Reizen met de HTM in weekenden en vakanties

Om mee te doen moet je vaak van je huis naar een andere plek. Leergeld Den Haag geeft al fietsen aan kinderen vanaf 10 jaar. Voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar is er ook een regeling voor het openbaar vervoer: zij krijgen een abonnement cadeau. Hiermee is openbaar vervoer met de HTM voor hen gratis in weekenden en vakanties. Op zaterdag naar een voetbalwedstrijd in Rijswijk of in de vakantie naar familie in Delft? Met dit abonnement is het gratis!

Reizen met de HTM is er voor: jongeren van 12 tot en met 17 jaar.

Speelgoedbon

Spelen is belangrijk voor kinderen! Daarom krijgen kinderen van 4 tot en met 12 jaar speelgoed cadeau voor hun verjaardag. Een paar weken voor hun verjaardag krijgen zij automatisch een bon thuisgestuurd. Hier staat op bij welke Intertoys-winkel zij een cadeau mogen uitkiezen. Er zijn 3 Intertoyswinkels in Den Haag die meedoen. Het cadeau mag maximaal € 15,- kosten.

De speelgoedbon is er voor: kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Digitalisering

Om mee te doen op school en in vrije tijd zijn digitale middelen onmisbaar. Dit is vooral vanaf de brugklas erg belangrijk. Daarom helpt Leergeld Den Haag brugklassers hiermee. Wat een brugklasser precies krijgt, hangt af van wat er nodig is voor school. Digitale middelen kunnen bestaan uit een mobiele telefoon met abonnement, een laptop (tweedehands) en gedeeltelijke vergoedingen voor de aanschaf van laptops, iPad en Chromebooks. Naast het ondersteunen van brugklassers is een aantal regelingen ook beschikbaar voor alle andere leerlingen in het voortgezet en beroepsonderwijs.

Dit aanbod is er voor: brugklassers en kinderen in het voortgezet onderwijs en mbo/hbo.

Bijzondere aanvragen

Schoolreisjes, kampweken, introductieweken, buitenlandreizen; bijna alle scholen bieden reizen naar binnen- of buitenland aan voor hun leerlingen. Dat is kostbaar en natuurlijk is het belangrijk dat iedereen mee kan om samen het avontuur te ervaren. Leergeld Den Haag kan in veel gevallen ondersteunen hierbij. Ook als het gaat om de aanschaf van brillen (als dit niet door de zorg verzekering wordt vergoed) of verschillende stromen in het voortgezet onderwijs. Leergeld Den Haag biedt veel mogelijk heden.

Meer weten? Neem contact op en laat u informeren over de mogelijkheden.

Een bij zondere aanvraag kan gedaan worden voor alle kinderen van 4 tot en met 17 jaar.

Computers

Kinderen van 5 tot en met 17 jaar komen in aanmerking voor een pc van Leergeld Den Haag. Om kinderen goed te kunnen laten leren, is het belangrijk dat ze in ieder geval een computer hebben. Daarmee kunnen zij meedoen op school, informatie uitwisselen met hun vrienden, spreekbeurten voor bereiden en werkstukken maken of spelletjes doen. Daarom kunt u bij Leergeld Den Haag terecht voor het aanvragen van een computer.

Een computeraanvraag kan gedaan worden voor alle kinderen van 5 tot en met 17 jaar.

Fietsen

Fietsen is leuk en gezond. Kinderen van 10 tot en met 17 jaar kunnen bij Leergeld Den Haag een aanvraag voor een fiets indienen. Voor een nieuwe fiets betaalt u een eigen bijdrage van € 25,-. Voor een aanvraag voor een fiets kunt u contact opnemen met Leergeld Den Haag. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Een fietsaanvraag kan gedaan worden voor alle kinderen van 10 tot en met 17 jaar.

Sport en Cultuur

Meedoen is belangrijk. Alle kinderen van 4 tot en met 17 jaar kunnen elk jaar een aanvraag doen voor sport en cultuur. Is het kind lid van een club of organisatie die aangesloten is bij de Ooievaarspasregeling? Dan kunt u bij Leergeld Den Haag een aanvraag indienen voor de materialen die nodig zijn om deel te nemen, bijvoorbeeld voetbalschoenen, zwemkleding, een judopak of een muziekinstrument. Voor de materialen hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. Voor een eerste aanvraag ontvangt u een waardebon van maximaal € 150,-. Voor een tweede of volgende aanvraag geldt een maximum van € 100,-. Voor de aanvraag is een aanvraagformulier nodig. Dit formulier kunt u krijgen bij Leergeld Den Haag.

Een aanvraag voor materialen kan gedaan worden voor alle kinderen van 4 tot en met 17 jaar.

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.