Gratis de tentoonstelling Arm en Rijk / Rijk en Arm

Gratis de tentoonstelling Arm en Rijk / Rijk en Arm Musea

Den Haag, vaak getypeerd als ‘stad van zand en veen’ kent historisch gezien grote verschillen. In de tentoonstelling Arm en Rijk / Rijk en Arm gaat het Haags Historisch Museum van 29 april t/m 3 september 2017 in op deze ongelijkheid, vroeger en nu.


Thema’s als stadsontwikkeling, huisvesting, dagelijks leven en vrijetijdsbesteding komen op deze tentoonstelling aan bod. De focus ligt op Den Haag rond 1900, met uitstapjes naar vroeger en nu. Hoe groot was de afstand tussen arm en rijk vroeger? Hoe leefde men naast en met elkaar? Welke successen werden geboekt bij armoedebestrijding en hoe is het denken over armoede veranderd? Schilderijen, foto’s, maquettes en andere objecten illustreren deze thema’s. Bekijk de verschillen in levensstijl en bewonder kleding en dagelijkse voorwerpen.

Houders van een Ooievaarspas hebben gratis entree tot het museum en de tentoonstelling. Bovendien ligt er voor elke pashouder een leuke attentie klaar! (zolang de voorraad strekt).

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.