Herfstactiviteiten Haagse Stadsboerderijen

Herfstactiviteiten Haagse Stadsboerderijen Overig

Er zijn weer diverse activiteiten te doen bij onze stadsboerderijen tijdens de herfstvakantie. Lees hieronder wat waar is en doe mee!


 

 

Wecycle dierendagactie
Woensdag 26 september van 13.30 tot 15.00 uur
Kom van oude elektrische apparaten dieren maken. En help ons de dierendag beloning van Wecycle te winnen. De gemaakte kunstwerken staan tot 8 oktober in de boerderij tentoongesteld. Het publiek mag beslissen wie het mooiste kunstwerk heeft gemaakt. Voor de winnaar is een prijsje beschikbaar. Deelname is gratis maar neem vooral je oude apparaten mee. Doelgroep: 4 - 12 jaar

Stadsboerderij Herweijerhoeve, Anna Polakweg 7 (Escamp)

Mamacafé Landzigt
Woensdag 26 september van 9.30 tot 11.30 uur

Iedere laatste woensdag van de maand vindt er op Stadsboerderij Landzigt in Leidschenveen een Mamacafé plaats. Een leuk moment voor vaders, moeders, opa’s of oma’s met (klein)kinderen van  0 tot 4 jaar om, samen met hun kind(eren), elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. Het thema van deze maand is ‘Bewust Ouderschap’. Wist je bijvoorbeeld dat kinderen jou spiegelen en dat je eigenlijk heel veel van ze kan leren?

Voor de kinderen is er ruimte om te spelen en bij de dieren te kijken samen met de gastvrouwen.

Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143 (Leidschenveen)

Opgeruimd st(r)aat netjes
Woensdag  26 september van 14.00 tot 15.00 uur

Werk jij ook mee aan een schone wijk? Wij gaan weer samen op stap met onze bok, genaamd Sten, op pad om zwerfvuil op te ruimen. Ga je gezellig met ons mee?!

Stadsboerderij Schildershoeve, Teniersplantsoen 83 (Centrum)

‘Wellness’ voor konijn en cavia
Woensdag 3 oktober  van 13.00 tot 15.30 uur

Het Waaygat is eenmalig ‘wellness beautycentrum’ voor konijnen en cavia’s. Een aantal dieren van stichting Knagertje krijgen een beautybehandeling zodat ze meer kans maken op het vinden van een nieuw baasje. Natuurlijk kunnen bezoekers ook zelf met hun konijn of cavia naar de nagelstudio, de kapsalon, de massagestoel of naar de diëtiste. Met een glanzende vacht klaar voor Dierendag! Deelname is gratis.

Stadsboerderij `t Waaygat, Havenkade 75 (Scheveningen)

Voorlezen tussen de dieren
Donderdag 4 oktober van 14.00 tot 15.00 uur

Op Dierendag kan je samen met je peuter of kleuter languit in het stro komen luisteren naar een dierenverhaal. In het Zwerfboekstation vinden we vast een mooi boek om uit voor te lezen!
Voor 4-6 jarigen

Stadsboerderij `t Waaygat, Havenkade 75 (Scheveningen)

Rondleiding exclusief voor visueel beperkten
Woensdag 10 oktober van 10.30 tot 12.00 uur

Volwassenen met een visuele beperking krijgen tijdens een rondleiding uitgebreid de tijd voor het contact met de dieren, maar ook verschillende planten en kruiden komen aan bod. Hierbij ligt de nadruk op diverse structuren en geuren.Tussendoor is er tijd voor een kopje koffie of thee.

Aanmelden kan via: stadsboerderijen@denhaag.nl

Stadsboerderij Reigershof, Reigersbergenweg 280 (Haagse Hout)

Ouderenmiddag
11 oktober van 13.30 tot 15.00 uur

Iedere 2de donderdag van  de maand organiseert stadsboerderij Herweijerhoeve een speciale ouderen middag. Schuif aan voor een kopje thee of koffie met wat lekkers erbij. Natuurlijk is er ook gelegenheid om tijd met de dieren door te brengen. Aanmelden via (facebook) stadsboerderij of stadsboerderijen@denhaag.nl

Stadsboerderij Herweijerhoeve, Anna Polakweg 7 / Zuiderpark (Escamp)

Egelmiddag
Woensdag 17 oktober van 13.30 tot 15.00 uur

Kom deze middag alles te weten over de egel. Doe de egelspeurtocht, maak zelf een egel van natuurlijke materialen en luister naar een leuk herfstverhaal. Leeftijd: 4-12 jaar en de deelname is gratis.

Stadsboerderij Schildershoeve, Teniersplantsoen 83 (Centrum)

Griezelherfstsoep
Woensdag 24 oktober van 13.30 tot 15.00 uur

Het is bijna Halloween en daar hoort pompoensoep bij. Kom je bij ons soep maken en proeven? Terwijl de soep pruttelt maken we griezelige spinnen. Deelname is gratis. Leeftijd vanaf 6 jaar.

Stadsboerderij Herweijerhoeve, Anna Polakweg 7 (Escamp)

Opgeruimd st(r)aat netjes
Woensdag  24 oktober van 14.00 tot 15.00 uur

Werk jij ook mee aan een schone wijk? Wij gaan weer samen op stap met Sten, onze bok, op pad om zwerfvuil op te ruimen. Ga je gezellig met ons mee?!

Stadsboerderij Schildershoeve, Teniersplantsoen 83 (Centrum)

 

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.