Jurassic Seas – zwem terug in de tijd

Jurassic Seas – zwem terug in de tijd Overig

Vanaf 9 februari is er in Sea Life Scheveningen weer een nieuwe tentoonstelling te zien. Reis terug in de tijd van de dinosaurussen en ontdek hoe het is om in het prehistorische tijdperk te leven.

 

 

Eén van de dieren die in deze tentoonstelling te zien is, is de axolotl, een exotisch amfibie die heel zijn leven onderwater doorbrengt. Hij komt alleen voor in Mexico en is in het wild zeer ernstig bedreigd.

De degenkrab wiens voorouders 445 miljoen jaar terug gaan heeft wel 10 ogen verspreid over zijn hele lijf! Ondank het vele aantal ogen, kan hij niet goed kijken. Hij kan tot 60cm groot worden en wordt in Sea Life gevoed met mosseltjes en garnaaltjes.

Ook zijn er kaaimansnoeken te zien. Van deze prehistorische vis zijn fossielen uit het Jura tijdperk teruggevonden. Bij gebrek aan zuurstof in het water kunnen ze lucht happen om daarna via hun zwemblaas de zuurstof op te nemen. Deze snoeken kunnen wel 150cm lang worden en komen voor in rivieren en meren in Noord Amerika.

De bezoeker kan alles te weten over deze leuke en interessante dieren en ook het interactieve spel met prehistorische onderwaterdieren spelen.

Deze tentoonstelling is t/m 6 januari 2019 te zien. Kom je ook langs in de Jurassic Seas?

foto: Axolotl (Sea Life)

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.