Kinderrechter, mamacafé, ouderenmiddag en meer ...

Kinderrechter, mamacafé, ouderenmiddag en meer ... Overig

Kinderrechter, mamacafé, ouderenmiddag en meer ...

  

Kinderrechten
Kinderen komen alles te weten over recht op bescherming tegen drugs. Een preventiedeskundige van Indigo geeft een workshop over drugs, roken en andere mogelijke verslavingen. Het is een laagdrempelige bijeenkomst waarbij met de kinderen verschillende stellingen over verslavingen worden besproken.
Met diverse actieve spellen wordt op een speelse manier aandacht besteed aan kinderrechten.

Zo wordt ook extra invulling gegeven aan de rookvrije generatie en de rookvrije stadsboerderijen. Voor kinderen tot 15 jaar. Deelname is gratis.

Woensdag  21 november, 14.00 tot 15.00 uur
Stadsboerderij Schildershoeve, Teniersplantsoen 83 (Centrum)
en Woensdag  28 november , 14.00 tot 15.00 uur
Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143 (Leidschenveen)
-----

Red levens in jouw buurt – reanimatiecursus
Dinsdag 27 november, 13.00 – 16.30 uur

Elke dag sterven in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand. Jong, oud, man, vrouw: het kan iedereen overkomen. Het grootste deel van de slachtoffers bevindt zich in en rond huis. Dit zijn mensen die jij kan redden als je een reanimatiecursus hebt gevolgd en in de buurt bent.

Leer levens redden tijdens een gratis reanimatiecursus. Zo weet je wat je moet doen bij een hartstilstand. Na afloop van de cursus word je burgerhulpverlener. Je kunt dan worden opgeroepen bij een hartstilstand in je buurt. Zo kun jij het verschil maken!

Alleen voor volwassenen.

Vooraf aanmelden verplicht via stadsboerderijen@denhaag.nl

Stadsboerderij `t Waaygat, Havenkade 75 (Scheveningen)
-----

Mamacafé Landzigt
woensdag 28 november, 9.30 – 11.30 uur

 

Een leuk moment voor vaders, moeders, opa’s of oma’s, met (klein)kinderen van  0 tot 4 jaar, om samen met hun kind(eren) aan te schuiven en elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. Tijdens de bijeenkomsten wordt regelmatig aandacht besteed aan thema’s waar iedere ouder mee te maken krijgt.

Voor de kinderen is ruimte om te spelen en om bij de dieren te kijken samen met de gastvrouwen. Uiteraard zal ook voor de kinderen wat te drinken klaar staan.

Het thema waar we deze keer aandacht aan besteden is ‘Bewust Ouderschap’. Wist je bijvoorbeeld dat kinderen jou spiegelen en dat je eigenlijk heel veel van ze kan leren?

Het Mamacafé is een samenwerking tussen Stadsboerderij Landzigt en het Centrum Jeugd en Gezin Leidschenveen.

Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143 (Leidschenveen)
---

Ouderenmiddag
13 december, 13.30 – 15.00 uur


Kom iedere 2de donderdag van  de maand naar een speciale ouderenmiddag op de boerderij. Ouderen kunnen aanschuiven voor een kopje thee of koffie met wat lekkers erbij. Natuurlijk is er ook gelegenheid om tijd met de dieren door te brengen. Aanmelden via (facebook) stadsboerderij of  stadsboerderijen@denhaag.nl

Stadsboerderij Herweijerhoeve, Anna Polakweg 7 / Zuiderpark (Escamp)

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.