Kom gratis naar het themaweekend op 14 en 15 juli

Kom gratis naar het themaweekend op 14 en 15 juli Musea

In het Museon is er altijd van alles te doen! Je gaat aan de slag met leuke tentoonstellingen zoals ‘One Planet’ en ‘Ridders en Kastelen’ over de middeleeuwen en je kunt de foto’s van National Geographic bewonderen.

 

 

In de middeleeuwen zijn belangrijke uitvindingen en ontdekkingen gedaan die nog steeds heel belangrijk zijn voor onze huidige wereld. Ook al staat die tijd ver van ons af, overblijfselen en uit-vindingen van toen maken nog steeds deel uit van ons leven. 

Vroeger en nu
Denk aan kastelen, kerken, kloosters en steden die je nu nog kunt bezoeken. Door bijvoorbeeld de uitvinding van een verbeterde ploeg (getrokken door paarden in plaats van ossen) en een nieuwe vorm van het land bewerken kwam er meer voedsel. Niet alleen voor de boeren maar ook voor de mensen in de stad. Door het buskruit, dat uit China kwam, veranderde bijvoorbeeld de manier van oorlogvoeren: heb je wel eens een fort gezien dat werd verdedigd met indrukwekkende kanonnen? 

Kom kijken én doen
Je gaat in de tentoonstelling aan de slag als wapensmid, of je klimt als een echte ridder op je paard voor een echt gevecht! Hoe klonk de muziek in die tijd en hoe werd er eigenlijk gedanst? Ontdek het allemaal tijdens het speciale thema-weekend op 14 en 15 juli! De toegang voor Ooievaarspashouders is dan gratis.  

Een kaartje kost € 3,- per kaartje op overige dagen.

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.