Lezing ‘De Makers’ door conservator Suzanne Lambooy

Lezing ‘De Makers’ door conservator Suzanne Lambooy Musea

Vraagt u zich weleens af hoe het museum erin slaagt zoveel moois te presenteren? Dan bent u van harte welkom bij de lezingenserie De Makers. Een conservator doet uitgebreid uit de doeken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tentoonstelling.

 

Hoe ontstaat het eerste idee voor een tentoonstelling? Wat zijn de afwegingen bij de inrichting? Hoe wordt een verhaallijn gekozen? Wat is ervoor nodig om dat ene bijzondere werk te kunnen tonen? U hoort het bij De Makers!

Conservator Suzanne Lambooy laat u kennis maken met de bijzondere collectie islamitische kunst van het Gemeentemuseum. De verzameling omvat veel – keramiek, glas, metaal, tapijten en houten deuren uit de periode 900-1900 – en is een van de beste collecties van Nederland. De lezing zet de schijnwerpers op de verbluffende ornamentiek van islamitische kunst en ontrafelt voor u verrassende verhalen over cultuur, traditie en ambacht uit de wereld van de islam.

  • Tickets voor de lezing zijn zowel online als bij de kassa van het museum verkrijgbaar.
  • Elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken.
  • Wanneer u gebruik maakt van het online ticketsysteem, verzoeken wij u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen of op uw smartphone te tonen.
  • Neem uw Ooievaarspas mee als u gebruikt wilt maken van de korting.
  • Restitutie is niet mogelijk.

Let op! Gratis toegang en deelname aan de rondleiding op vertoon van een Ooievaarspas en e-ticket.

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.