Nieuwe activiteiten Haagse Stadsboerderijen

Nieuwe activiteiten Haagse Stadsboerderijen Overig

Deze zomer staan de Haagse stadsboerderijen weer bol van de activiteiten voor jong en oud!

 

 

 

Stadsboerderij Landzigt , Aristoteleslaan 143 (Leidschenveen)

Vrijdag 3 augustus 2018, 11.00 - 16.00 uur

Honing slingeren, door imkers stadsboerderij Landzigt

Ben jij ook benieuwd hoe de honing vanuit de bijenkast in het potje komt? Deze middag wordt het allemaal uitgelegd door onze imkers, neem een kijkje in de keuken om te zien hoe het in zijn werk gaat en wellicht mag je zelfs meehelpen!

Iedereen is welkom, geen inschrijving en geen kosten!

Stadsboerderij Herweijerhoeve, Anna Polakweg 7 / Zuiderpark (Escamp)
9 augustus, 13.30 – 15.00 uur

Ouderenmiddag
Blijf niet thuis zitten, maar kom iedere 2de donderdag van de maand gezellig naar de speciale ouderenmiddag op stadsboerderij Herweijerhoeve. Ouderen kunnen van 13.30 tot 15.00 uur aanschuiven voor een kopje thee of koffie met wat lekkers erbij. Natuurlijk is er ook gelegenheid om tijd met de dieren door te brengen. Aanmelden via (facebook) stadsboerderij of  stadsboerderijen@denhaag.nl

Stadsboerderij Op den Dijk, Bovendijk 141-143 (Wateringse Veld)
Zaterdag 11 augustus 10.00 – ca. 13.00 uur

Workshop kaasmaken
Onder het genot van koffie/thee maak je een eigen kaasje van verse melk. Rond 16.30 uur kan je het kaasje dan ophalen. Aan deze workshop kunnen maximaal 6 personen deelnemen en vooraf aanmelden is verplicht. Kosten zijn €15,00 per persoon (Ooievaarspas €5,00 p.p.)
Aanmelden kan via de beheerder van stadsboerderij Op den Dijk of een mail sturen naar stadsboerderijen@denhaag.nl 

Stadsboerderij Landzigt , Aristoteleslaan 143 (Leidschenveen)

Woensdag 22 augustus 2018 ,  13.30 - 15.00 uur
Ieder diertje zijn pleziertje

Huisdieren gaan zich snel vervelen, zeker als ze in een hokje zitten. In de natuur zijn dieren vaak de hele dag op zoek naar voedsel of nestmateriaal. Zelf kun je hier op inspelen door bijvoorbeeld het voedsel op een andere manier aan te bieden. Vandaag gaan we na een korte uitleg over het verrijken van de levensomstandigheden van de huisdieren aan de slag om wat spullen te maken die verveling tegen kunnen gaan.

Stadsboerderij Reigershof, Reigersbergenweg 280 (Haagse Hout)

Woensdag 22 augustus, 13.30 – 15.30 uur

Ontdek de natuur

Kom je ook de natuur ontdekken? We gaan bloembollen planten, bloemen plukken, waterdiertjes zoeken en nog veel meer leuke dingen die met dier en natuur te maken hebben.

Leeftijd 4 – 12 jaar, deelname gratis.

Stadsboerderij Schildershoeve l Teniersplantsoen 83 l Den Haag

Woensdag 22 augustus, 14.00 – 15.00 uur

Bloembollen planten
In het voorjaar konden Hagenaars uitgebloeide bloembollen inleveren op de stadsboerderijen. De ingezamelde bloembollen van dit voorjaar worden op 22 augustus in de grond gestopt op de Schildershoeve. Zo ziet het terrein er aankomend voorjaar weer een mooi en fleurig uit. Help jij ons mee?

Stadsboerderij Kakelhof, Puccinistraat 215 (Loosduinen)

Donderdag 23 augustus, vanaf 13.30 uur

Ouderenmiddag, komt u de bloemetjes buiten zetten?

Op stadsboerderij Kakelhof worden in het kader van de Nationale Ouderendag de ouderen in de bloemetjes gezet! Bent u ouder dan 65 jaar en heeft u zin om samen met ons terug te gaan in die goeie ouwe tijd met hapjes en liedjes van toen? Dan nodigen wij u uit op donderdagmiddag 23 augustus vanaf 13.30 uur.

Onder het genot van een drankje en een hapje nemen wij u mee terug in de tijd en wordt u letterlijk in de bloemetjes gezet! Deelname is gratis, leeftijd vanaf 65 jaar. Van tevoren opgeven, want er is beperkte mogelijkheid tot deelname

Aanmelden kan bij de stadboerderij of via stadsboerderijen@denhaag.nl

 

Stadsboerderij Schildershoeve l Teniersplantsoen 83 l Den Haag
Woensdag 29 augustus l 14:00 - 15:00 uur
Opgeruimd straat netjes
Zie je ook zoveel zwerfvuil op straat? Help samen met onze bok "Sten" mee om het zwerfvuil op te ruimen. Samen werken we aan een schonere wijk. Na afloopdrinken we met zijn allen een glaasje limonade.

 

Stadsboerderij Landzigt , Aristoteleslaan 143 (Leidschenveen)

Woensdag 12 september, 13.30 - 15.00 uur

Tomatensoep maken

Uiteraard beginnen we met het oogsten van de producten, gevolgd door het schoonmaken, snijden en koken. Met zijn allen gaan we aan de slag zodat we aan het eind lekker kunnen smikkelen van overheerlijke verse tomatensoep. Kom jij ook helpen? Deelname is gratis, maar vol is vol.

 

Alle Haagse stadsboerderijen

11 juli t/m september, dinsdag t/m zondag van 9.00 – 17.00 uur

Geef een dier een 2e kans actie (i.s.m. Het Knagertje)

Deze zomervakantie is op alle 10 Haagse Stadsboerderijen weer extra aandacht voor dieren die in de opvangcentra zitten. Via de stadsboerderijen kunnen bezoekers en belangstellenden kennis maken met konijnen en knaagdieren (ratten, muizen, gerbils en cavia`s) van 'Het Knagertje'. Deze dieren zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar. De beheerders op de stadsboerderijen kunnen deskundig advies geven over aanschaf van een dier en zaken waaraan je moet denken bij het houden van een huisdier.

Op de Stadsboerderijen zijn ook posters met informatie en foto’s te zien van opvangdieren van het Haags Dierencentrum, de Dierenambulance Den Haag en het Knaaghof, die een nieuw tehuis zoeken.
Voor ieder dier dat via deze actie een tweede thuis krijgt, ontvang je bovendien een kortingsbon van Dierenspeciaalzaak Dobey Scheveningen of Leidschenveen. Daarmee krijg je 20% korting op alle benodigdheden om het dier een geweldige tweede kans te geven.

Huisdier Informatie Punt
Wil je een huisdier nemen? Kijk dan ook op www.huisdierinformatiepunt.nl voor informatie over de verzorging en kosten van huisdieren.

Alle Stadsboerderijen (adressen via www.denhaag.nl/stadsboerderijen)

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.