Rectificatie nieuwsbrief: Heeft uw kind het zwem-ABC?

Rectificatie nieuwsbrief: Heeft uw kind het zwem-ABC? Zwemmen

Is uw kind jonger dan 4 jaar? Dan is alleen 50% korting op zwemles mogelijk. Nederland is een waterrijk land. Jaarlijks leest u helaas in de krant over verdrinkingen. Daartegenover staat het enorme plezier dat we aan het water kunnen beleven. Leren zwemmen is heel belangrijk.Kinderen tot 4 jaar leren met water om te gaan. Voor kinderen van 4 jaar en ouder is het belangrijk om zwemles te volgen en het ABC-diploma te behalen. Zwemmen leer je pas goed als je minimaal 1 keer in de week zwemles volgt. Voor ouders met jonge kinderen is het een hele opgave om iedere week naar het zwembad te gaan. Maar als het kind zwemlessen mist, wordt het heel lastig om goed te leren zwemmen en de diploma’s te halen. Uw kind moet iedere week aanwezig zijn om de lessen te volgen. Hierover maakt u afspraken met het zwembad of de zwemvereniging waar uw kind de lessen volgt. Als u zich niet aan deze afspraken houdt, wordt uw kind uitgeschreven bij de lessen.

Korting op zwemles in 2019
Voor kinderen van 4 tot 18 jaar worden de zwemlessen voor het ABC-diploma betaald door de Ooievaarspas. Per jaar vergoedt de Ooievaarspas de contributie voor 1 keer per week zwemles bij één vereniging of zwembad. Voor kinderen die voor hun 4e jaar starten met zwemles krijgt u 50% korting.

Uitgeschreven
Wordt uw kind uitgeschreven (bijvoorbeeld omdat u niet iedere week de lessen laat volgen) of stapt uw kind tussentijds over naar een andere vereniging? De 100% korting komt dan te vervallen. U krijgt alleen dan nog 50% korting en u moet de andere helft zelf betalen. Na 1 januari van het volgende jaar kan uw kind weer voor volledige korting in aanmerking komen.

Geen pas - geen korting
Verenigingen bestaan door de inzet van onbetaalde vrijwilligers. Zij nemen de moeite om u de mogelijkheid te bieden om uw kinderen met Ooievaarspaskorting te laten zwemmen. Op tijd de Ooievaarspas laten scannen voorkomt een hoop extra werk en problemen. Neem altijd de Ooievaarspas van uw kind mee naar het zwembad! Gaat uw kind zelfstandig naar zwemles dan zorgt u dat hij of zij altijd de Ooievaarspas bij zich heeft. Heeft u of uw kind de Ooievaarspas niet bij zich, dan kan de korting niet worden gescand en moet u de volledige contributie (zonder Ooievaarspaskorting) zelf betalen. Voorkom dat u een rekening krijgt en neem altijd de pas mee.

Nog een sport naast zwemles
Sporten is gezond. Zeker voor de ontwikkeling van uw kind. Voor kinderen tot 18 jaar wordt één lidmaatschap van een sportvereniging door de Ooievaarspas volledig vergoed. Leszwemmen telt niet mee als sport. Naast leszwemmen kan uw kind bijvoorbeeld nog lid worden van een voetbalvereniging of taekwondo vereniging. U krijgt 100% korting voor uw kind bij de aanbieders van de Ooievaarspas die u herkent aan de J. Iedere volgende sport komt dan weer in aanmerking voor 50% korting.

Vanaf 18 jaar
Bent u 18 jaar of ouder en wilt u zwemles volgen? Dan krijgt u 50% Ooievaarspaskorting.

Let op
Is uw kind nog geen 4 jaar en al met zwemles gestart? In 2019 wordt de zwemles niet meer volledig betaald tot uw kind 4 jaar oud is. U krijgt dan wel 50% korting.

In de Ooievaarsnieuwsbrief 2 wordt de leeftijdsgrens genoemd vanaf 5 jaar. De juiste leeftijd is 4 jaar.

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.