Samen lopen voor een betere wij

Samen lopen voor een betere wij Sporten overige

Op zondag 23 juni wordt de 9e editie van het gezellige Wateringse Veld Loopfestijn georganiseerd.
 

Of je een snelle loper bent of voor de gezelligheid mee loopt, er kan gekozen worden voor de volgende afstanden:

  •   500 Meter
  •   2,5  KM 
  •   2,5  KM Wandelen
  •   5      KM
  •   10    KM

Ook wordt er een extra side event aan het evenement toegevoegd. Op zaterdagavond 22 juni wordt er een 'social run' voor het goede doel georganiseerd. Bij een social run wordt er van tevoren een parcours uitgezet van ongeveer 8KM. Voor deze run wordt er niets afgezet en moet men zich houden aan de normale verkeersregels die gelden voor een wandelaar. De deelnemers blijven altijd achter de voorste begeleiders. Er wordt gelopen op een rustig tempo dat voor iedereen toegankelijk moet zijn. Iedereen blijft altijd bij elkaar. Wanneer de voorste lopers wat vooruit lopen wachten ze uiteindelijk weer op de achterste lopers of ze gaan ze zelfs ophalen door terug te lopen. Een social run gaat dus niet om een bepaalde tijd of afstand maar gaat puur om het sociale aspect van samen lopen en vooral om de FUN en GEZELLIGHEID! Deze social run wordt mede mogelijk gemaakt en begeleid door de 'Runningpack The Hague'. Deze gezellige hardloopgroep organiseert jaarlijks meerdere social runs in en rondom Den Haag.

Stichting Ushersyndroom
Door middel van het Wateringse Veld Loopfestijn wordt er geld opgehaald voor Stichting Ushersyndroom.

Stichting Ushersyndroom stimuleert alle onderzoekslijnen, zodat voor mensen met Ushersyndroom hun droom werkelijkheid kan worden. #stopUSH!

Ushersyndroom, ook wel syndroom van Usher genoemd, is een zeldzame erfelijke aandoening waarbij kinderen doof of slechthorend geboren worden en naast nachtblindheid ook een progressief verlies van zicht ervaren. Soms zijn er ook evenwichtsproblemen. Uiteindelijk worden mensen met Ushersyndroom doof én blind. Ushersyndroom is de meest voorkomende vorm van erfelijke doof blindheid.

Ooievaarspas houders kunnen zich vóór 1 juni met 50% korting van de geldende prijs per afstand op het moment van inschrijving. Wel vooraf een E-Mail sturen om een afspraak te maken, dit om teleurstelling bij afwezigheid te voorkomen. E-Mail naar secretariaat@wateringseveld.info

Ook in 2019 zijn wij weer op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen met het evenement. Het gaat tenslotte maar om een paar uur op zondagochtend.En na afloop kan er gezellig doorgefeest worden op het Zomerfestijn met veel gratis (kinder) activiteiten vanaf 10.00 uur. Dus wil of kan je niet meelopen, kom dan meehelpen om van dit sportieve evenement als andere voorgaande jaren een groot succes te maken.

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.