Zoro Feigl in de Electriciteitsfabriek

Zoro Feigl in de Electriciteitsfabriek Overig

“Zo hoort het niet, maar zo kan het wel”, onder dit motto experimenteert Zoro Feigl (Amsterdam, 1983) met eenvoudige, vaak industriële materialen. Hij beproeft de eigenschappen ervan, kijkt waar de rek zit en hoe het zich gedraagt als het een samenwerking aangaat met een motor, luchtdruk of vloeistof.

 

Hij zoekt nadrukkelijk de grenzen op, waarbij de samenwerking vaak een strijd is. Het werk piept, kraakt, schuurt en draait, stuitert, spuit en sputtert, maar vormt een cadans. Hierdoor wordt de suggestie van oneindigheid gewekt.

Voor Infinity heeft Zoro Feigl tijdelijk zijn werkplaats verhuisd naar de Electriciteitsfabriek, waar hij de komende maanden aan nieuwe kunstwerken bouwt. De experimenten die plaatsvinden zijn een belangrijk onderdeel van het resultaat. Feigl bedenkt zijn werken niet achter de tekentafel, maar laat ze ontstaan door materiaal eindeloos te toetsen.

De monumentale, industriële fabriekshal – gebouwd in 1906 – is onderdeel van een nog werkende energiecentrale. De hal was dertig jaar buiten gebruik en gaat nu in dialoog met de werken van Zoro Feigl.

Kom en ontdek in de electriciteitsfabriek!

Ontvang je onze Ooievaarsnieuwsbrief al?

Blijf met onze digitale nieuwsbrief altijd op de hoogte van speciale acties, de nieuwste aanbiedingen, leuke dagtochten en nog veel meer. Mis het niet!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We versturen onze nieuwsbrief 4 keer per jaar. Afmelden kan op elk moment.

Blijf op de hoogte van onze laatste aanbiedingen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Afmelden kan op elk moment.